De sloop van het Agnesgebouw is gestart. Na een aantal weken van voorbereidende werkzaamheden is de sloop nu in volle gang. De sloop van het Agnesgebouw is eind van het jaar voltooid. (Foto: Gemeente Leiden).

Sloop Agnes College in volle gang

De sloop van het gebouw van het voormalige Agnes College aan de Eijmerspoelstraat verloopt voorspoedig. Bij een bezoekje aan de locatie haalde wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening) eerder deze week gelegenheid zelf een van de schoorstenen van het vroegere gebouw naar beneden. Pieter van Woensel: “Het oude Agnes gebouw kent vele herinneringen. Natuurlijk is het een dubbel gevoel, dat te zien verdwijnen. Maar we doen het niet voor niets, want op deze prachtige plek, pal naast het groen van de Leidse Hout, krijgt het Houtkwartier er woningen en appartementen voor gezinnen bij.”

Op de plek van de voormalige scholengemeenschap komen ongeveer 80 woningen. Het project Dieperhout omvat naast de Agnes locatie ook de ROC-locatie waar 60 woningen en een zorgvoorziening worden gerealiseerd. Daarnaast komen er in het gebied een nieuwe locatie voor het Driestar College en sportvoorzieningen. De start van de bouwwerkzaamheden staat najaar 2014 gepland.

In mei van dit jaar werd er nog een reunie gehouden voor oud-leerlingen en personeel van ‘het Agnes’. Op www.agnesfestival.nl staan ruim 15.000 foto’s uit het bestaan van de scholengemeenschap. De oudste komen uit 1947. “De foto’s zijn soms wat verkleurd, met agnesstof en krassen. Ze zijn echt oud. Zoals wij allemaal…”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×