Politie pakt bende helers op

Gisteren heeft de politie vier Roemenen aangehouden op verdenking van heling van mobiele telefoons. Rond kwart voor twee maakte twee helers een foutje, zij spraken namelijk een winkelbeveiliger aan of hij een smartphone wilde kopen. De beveiliger ging er niet op in en heeft de politie ingeschakeld. Die heeft de twee mannen gearresteerd en troffen zes mobiele telefoons aan. Even later ging een derde heler nogmaals de fout is. Hij sprak namelijk dezelfde beveiliger aan of hij een smartphone wilde kopen. De politie heeft ook deze man aangehouden. Hij had twee telefoons bij zich.

Even later troffen agenten op de Oude Vest een auto aan met een grote scheur in de voorruit. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring. Aangezien de man geen vaste woon- of verblijfplaats bleek te hebben, moest hij de bekeuring direct betalen. Omdat hij dat niet kon, is ook hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de auto op de naam stond van een van de eerder aangehouden verdachten. Ook bleek de bestuurder van de auto tien opladers bij zich te hebben. De politie onderzoekt de herkomst van de telefoons.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×