In het voormalige Bureau van Politie komen tien appartementen. (Foto: Chris de Waard).

Appartementen in voormalig politiebureau

In het voormalige politiebureau aan de Zonneveldstraat komen 10 appartementen. De gemeenteraad stemt in met de plannen van de Holland Property Group die naar verwachting begin volgend jaar begint met de verbouwing. Om de buurt niet op te zadelen met nog meer overlast komen er in het gebouw geen studenten te wonen. Om de hoek bouwt DUWO/SLS al honderden studenten-eenheden en anders zou de buurt wel heel veel voor de kiezen krijgen, vond ook wethouder Van Woensel.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over de appartementen die worden gerealiseerd in het voormalige politiebureau.

Enige punt van zorg dat altijd de kop opsteekt bij het toevoegen van woonruimte in de binnenstad is parkeergelegenheid. Daar hoeft de buurt in dit geval niet bang voor te zijn. Het gebouw heeft 17 parkeerplekken op eigen terrein, voor de appartementen zijn er strkas maar zeven nodig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×