Rederijen blijven voorlopig aan Beestenmarkt

De grootschalige herinrichting van de Beestenmarkt gaat voorlopig in de ijskast. Volgens wethouder Pieter van Woensel heeft het nu geen zin om door te gaan met de plannen, waarbij ook werd gekeken of de rederijen en de bloemenboot moesten verkassen. De Beestenmarkt is wel bestempeld als terrassenplein, maar pas als er een oplossing is voor het openbaar vervoer rond het plein wordt er verder gekeken naar de inrichting van het plein. Dat gaat nog jaren duren.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over de Beestenmarkt-plannen van de gemeente.

Naar verwachting volgt de echte herinrichting pas tegen 2020. Tegen die tijd rijden de HOV-bussen niet meer over de Steenstraat en wordt de weg bij het plein getrokken. Zo krijgt de Beestenmarkt als het ware een extra ‘wand’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×