Zo'n 1.300 kinderen gingen deze zomer naar Jeugddorp. Een van de belangrijkste activiteiten dit jaar was spandoeken maken met teksten als 'Jeugddorp moet blijven!' (Archieffoto: Chris de Waard).

Magisch Jeugddorp vrijwel zeker gered

Door nog meer met vrijwilligers te gaan werken heeft Libertas Leiden de jaarlijkse kosten voor het Magisch Jeugddorp weten te verlagen van circa 45.000 euro naar 18.000 euro.  De gemeenteraad besloot eerder – in het kader van de bezuinigingen – om de subsidie voor Jeugddorp per 2014 te stoppen. Volgens Wethouder Van Gelderen kon dat ook wel, omdat er in de zomer ook altijd veel activiteiten in de wijken zijn waar de kinderen terecht kunnen.

Audiofragment: D66-raadslid Marc Gaulard en wethouder Roos van Gelderen over het behoud van Jeugddorp.

De deelnemertjes van het Magisch Jeugddorp dat elke zomer wordt georganiseerd naast zwembad De Vliet zijn het daar duidelijk niet mee eens. Vorige week overhandigden ze ruim 1.100 handtekeningen voor het behoud van het Jeugddorp aan de wethouder. Op vragen van D66-raadslid Marc Gaulard vertelde die gisteren dat Jeugddorp vrijwel zeker gered is. “Ik ga op zoek naar de ontbrekende 18.000 euro”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×