Drie brandweermannen rukten uit om een brand bij La Place op Leiden Centraal te blussen. Het bleek loos alarm. (foto: Willem de Gelder)

Brandweer voor niks naar station

De brandweer is zojuist voor niks uitgerukt naar station Leiden Centraal. Op het station klonk rond tien voor zeven een brandalarm, die bij La Place vandaan kwam. Bij dat etablissement was een brandlucht te ruiken. Rond zeven uur arriveerde de brandweer met gillende sirenes. Na een korte inspectie bij La Place bleek er geen sprake te zijn van brand, waarna de brandweermannen weer vertrokken. Ook het alarm schakelde zich weer uit.

Door het brandalarm schakelden de OV-chipkaartpoortjes op een alarmstatus, waarbij reizigers werd opgedragen om direct het station te verlaten. Opvallend genoeg deed niemand dit. Omdat bij de poortjes geen in- en uitchecken meer mogelijk was, heerste er vooral ergernis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×