Echte banen bij Eureka-wedstrijd

Geen gratis aanbieding van werklozen en geen koehandel. De winnaar van de regionale ondernemerswedstrijd Eureka die extra arbeidskracht als prijs kan winnen, moet deze uiteindelijk gewoon in dienst nemen en een contract aanbieden. Dat zei Bas van Drooge, directeur van DZB, vandaag in Nieuws071 op Sleutelstad FM. Hij reageerde op het standpunt van de anti-kapitalistische organisatie Doorbraak, die zich verzet tegen de ‘handel in gratis werklozen’. Ook de SP maakt hier bezwaar tegen.

Audiofragment: Foppe van Doorbraak en DZB-directeur Bas van Drooge over de wedstrijd Eureka-idee.

De ondernemerswedstrijd is opgezet door reintegratiebedrijf DZB en moet zowel ondernemers als werklozen een steuntje in de rug geven. Van Drooge vertelde dat vijftien innovatieve bedrijven zich hebben aangemeld. De winnaar wordt gekozen door een vakjury en ontvangt een deel van zijn investering. Dat kan deels in natura. Naast bedrijfseconomische geven ook sociale criteria de doorslag. Op 27 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×