SP oneens met slechte begeleiding buitenlanders

Er is sprake van slechte begeleiding voor buitenlanders in Leiden. Men doelt hierbij dan op het begeleiden naar werk voor buitenlanders. Mensen blijven hierdoor in een uitzichtloze situatie zitten en er gaan tienduizenden euro’s verloren. De gemeente blijkt onvoldoende op de hoogte te zijn van de taalniveaus en de capaciteiten van hun cliĆ«nten. ‘Het is een hardnekkige materie, maar ik denk dat het veel beter kan’, aldus Ries van Walraven, kandidaat-raadslid voor de SP.

Sommige mensen worden voor de zoveelste keer naar een sollicitatiecursus gestuurd. Ze worden zelf verplicht, digitaal, (geschikte) vacatures te vinden. Dit valt dan onder het mom ‘begeleiding’. Andere mensen worden weer naar een overbodige taalcursus gestuurd, omdat ze al een hoog taalniveau hebben.

De SP vraagt zich hardop af of er sprake is van discriminatie van buitenlanders op de arbeidsmarkt, en wat de gemeente doet om dit mogelijke fenomeen tegen te gaan. Veel buitenlanders, hoog taalniveau of niet, ze komen allen niet aan de bak. Dat moet veranderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×