Ron Flippo met de voedselbox. (Foto: Chris de Waard)

Boodschappenactie Ron Flippo succes

Ron Flippo is een nieuwe actie gestart. Wie zich schaamt om naar de voedselbank te gaan, kan nu gebruik maken van deze nieuwe actie. Ron Flippo is met een paar anderen een nieuw boodschappenproject begonnen. Dit doen ze door zegels te sparen van de C1000 en Jumbo en die in te ruilen voor dozen met boodschappen die ze vervolgens verspreiden onder de behoeftigen.

Maar waarom deze actie? ‘Je ziet gewoon dat heel veel mensen niet naar de voedselbank durven, en je ziet gewoon om je heen dat mensen het goed kunnen gebruiken en nodig hebben’. Maar hoe komen de mensen (die dit kunnen gebruiken) te weten dat deze actie er is? ‘We hebben twee sites, op facebook, met als belangrijkste Leiden Toen en Nu. We hebben 3500 leden, en die doen allemaal mee met de actie’.

C1000 op het Diamantplein heeft 21 dozen geschonken, waar er komende week waarschijnlijk nog vijf bijkomen. We geven dan één doos per dag weg aan iemand die dit kan gebruiken. Je kan tevens je zegels inleveren bij Barry’s Kaashuis, ook op het Diamantplein.

Of het een vervolg krijgt is Ron Flippo duidelijk: ‘ja, er zijn mensen die een diner hebben aangeboden, dus wij mogen ook nog een aantal diners weggeven’.

 

Leiden Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×