Een concepttekening van het Singelpark

Singelpark gaat er nu echt komen

Het Singelpark gaat er nu echt komen. Er is een hard besluit genomen door het Gemeentebestuur om 14 miljoen euro vrij te maken voor de realisatie. De Stichting Vrienden van het Singelpark is dus optimistisch over de toekomst van het park. Er zijn nog een paar probleempuntjes, zoals de parkeerplaatsen die moeten verdwijnen langs de singels, en er wordt goed gekeken naar alternatieven om deze plaatsen te vervangen.

 Audiofragment: Singelparkvrienden Fons Verheijen en Majella de Spaey vertellen over het Singelpark.

Het idee van het Singelpark is dat de 6,5 kilometer aan singels rondom het centrum een aaneengesloten groen geheel zal worden: het ‘langste, mooiste, en spannendste stadspark van Nederland’. Fons Verheijen: “We willen door vergroening en verbinding het Singelpark creeëren. Plekken waar je nu heel erg om moet lopen zullen worden verbonden. Een goed voorbeeld is een nieuw te bouwen brug bij de Zijlpoort. Over 4 jaar moeten bewoners echt het ‘rondje’ kunnen maken.”

Audiofragment: VVD-raadslid Margreet van Wijk blijft hameren op de mogelijkheid voor omwonenden om vlakbij hun huis te kunnen blijven parkeren.

Majella Spaey geeft aan dat het wel zaak is goed na te denken over de prioriteiten. De komende tijd zal er voornamelijk worden gewerkt aan de binnenring van de singels. Het parkeerterrein op de Lammermarkt zal onder de grond verdwijnen, en er komt een enorme ruimte vrij. Een ideale gelegenheid om dit gebied ook bij het park te betrekken. In de toekomst zal de focus ook liggen op de buitenring, de zogeheten singelpromenade.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×