Niet alleen in de gemeenteraad was brede steun om Jeugddorp alsnog te behouden, ook de kinderen zelf voerden deze zomer volop actie. (Archieffoto: Chris de Waard).

Doorgang Jeugddorp voor komende drie jaar zekergesteld

De gemeente heeft geld gevonden om Jeugddorp in de jaren 2014, 2015 en 2016 doorgang te laten vinden. Het twee weken durende zomerdorp voor Leidse kinderen wordt elk jaar georganiseerd door Libertas Leiden, maar de gemeente besloot bij een eerdere bezuinigingsronde om de subsidie per 2014 te schrappen. Dat wordt nu dus deels teruggedraaid. Libertas heeft zelf ook flink bezuinigd op de kosten van Jeugddorp door meer met vrijwilligers te gaan werken.

Wethouder Van Gelderen heeft de drie keer (ruim) 18.000 euro gevonden in potjes voor vrijwilligersondersteuning en ‘ontmoeting en participatie’ waar elk jaar geld overblijft. Er hoeven dus geen andere zaken voor te worden geschrapt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×