Een roze bril leidt tot homofoob geweld

2

Dat geweld tegen homo’s in Leiden nog altijd bestaat, bewijst Ashley North. Toen hij gisteren langs station Lammenschans fietste, werd hij gewelddadig bejegend door een groepje jongens. De reden: hij droeg een roze bril en móest daarom wel homo zijn. Gelukkig voor North kon hij snel wegfietsen, waardoor de bedoelde klappen hem bespaard bleven.

Audiofragment: Ashley North vertelt aan Willem de Gelder over wat hij meemaakte toen hij met zijn roze bril langs station Lammenschans fietste.

Het roze bril-incident is niet onopgemerkt gebleven. De Facebookpagina Leiden door een roze bril is al een paar honderd keer geliked. Daarnaast wil GroenLinks Leiden roze brillen uit gaan delen om geweld tegen homo’s aan de kaak te stellen. Ashley North zelf is geen onbekende van GroenLinks: hij was tot voor kort landelijk voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks

Delen

2 reacties

  1. Vreemd dat homofoben het nooit in hun eentje afkunnen maar alleen met hun maatjes. Zijn het mietjes ofzo?

  2. Piet Pekelharing op

    Je moet Badr Hari toch één ding nageven: Hij heeft tenminste geen vooroordelen t.o.v. homo’s. Hij slaat je ook wel in elkaar als je geen roze bril draagt.

Over de auteur

Je bent nu offline