Op Twitter toont Ashley North de roze bril die hem bijna op klappen kwam te staan. (foto: Ashley North)

Een roze bril leidt tot homofoob geweld

Dat geweld tegen homo’s in Leiden nog altijd bestaat, bewijst Ashley North. Toen hij gisteren langs station Lammenschans fietste, werd hij gewelddadig bejegend door een groepje jongens. De reden: hij droeg een roze bril en móest daarom wel homo zijn. Gelukkig voor North kon hij snel wegfietsen, waardoor de bedoelde klappen hem bespaard bleven.

Audiofragment: Ashley North vertelt aan Willem de Gelder over wat hij meemaakte toen hij met zijn roze bril langs station Lammenschans fietste.

Het roze bril-incident is niet onopgemerkt gebleven. De Facebookpagina Leiden door een roze bril is al een paar honderd keer geliked. Daarnaast wil GroenLinks Leiden roze brillen uit gaan delen om geweld tegen homo’s aan de kaak te stellen. Ashley North zelf is geen onbekende van GroenLinks: hij was tot voor kort landelijk voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×