Erica Haffmans nieuwe projectleider Wijken voor kunst

Per 1 november is Erica Haffmans de nieuwe projectleider van Wijken voor Kunst. Ze keert hierdoor twee dagen in de week terug in Leiden, waar ze in de periode 2009 – 2012 de eerste cultuurmakelaar van het Cultuurfonds Leiden was. Wijken voor Kunst ondersteunt culturele projecten in Leidse wijken.

Het afgelopen jaar lag de focus meer op de inzet van kunst en cultuur in wijken waar al langere tijd wordt gebouwd en/of gerenoveerd. Samen met de Gemeente Leiden en woningcorporaties wordt er gekeken hoe er het best kan worden ingespeeld op (grootschalige) veranderingen. Sinds dit jaar is Wijken voor Kunst ook een samenwerking aangegaan met het Leids architectuurcentrum RAP.

Erica Haffmans is opgetogen over haar terugkeer in Leiden: “Ik bouw graag voort op wat Wijken voor Kunst de afgelopen jaren heeft bereikt”. Ze is zich dan ook bewust van de kansen die er liggen: “Wat mij betreft liggen er nog kansen in de verbinding van de stad met de wijken”.

Erica Haffmans neemt het stokje over van Marjan van Gerwen. Zij was projectleider van Wijken voor Kunst vanaf de start in 2009. Marjan van Gerwen is directeur geworden van Cultuurscouts in Rotterdam. De laatste maanden van 2013 rondt zij haar werk bij Wijken voor Kunst af. Per 1 januari 2014 neemt ze definitief afscheid van Wijken voor Kunst.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×