Volgapp leidt politie naar telefoondief

Dankzij traceersoftware op een gestolen telefoon kon de politie gisteren in Leiden al anderhalf uur na de diefstal een verdachte aanhouden. Een 38-jarige vrouw bracht rond 08.00 uur haar kinderen naar het kinderdagverblijf. Haar auto had ze geparkeerd aan de P.J. Blokstraat. Toen ze even later weer terugliep, hoorde ze een klap en zag ze een man hard wegfietsen bij haar auto. Hij bleek te hebben ingebroken in de auto en een handtas met daarin onder meer een smartphone en een tablet te hebben gestolen.

De vrouw had op haar smartphone een zogeheten volgapp geïnstalleerd. De gewaarschuwde politie kon dankzij de software zien dat de gestolen telefoon in een schuur achter een woning in de Tasmanstraat moest zijn. Daar troffen agenten inderdaad de gestolen smartphone en tablet aan. De 44-jarige bewoner werd daarop aangehouden.

Inbrekers, zakkenrollers en straatrovers maken vaak smartphones en tablets buit. Een volgapp op een smartphone of tablet installeren, kan helpen bij het sneller opsporen van de dader. Ook is het verstandig om het IMEI-nummer van mobiele apparaten te kennen. Door #06# in te toetsen op een mobiele telefoon of tablet met 3G-verbinding is dat IMEI-nummer eenvoudig te achterhalen. Het is een voor elk toestel uniek nummer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×