Politie houdt voor-licht-ingsactie inbraak

De politie heeft gisteren Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een voorlichtingsactie gehouden om bewoners erop te wijzen dat een in het donker gehuld huis een gemakkelijk doelwit is voor inbrekers. De preventieactie vond plaats in het kader van het winteroffensief tegen woninginbraken: ‘Licht zet inbrekers in het zicht’.

De dagen worden korter. Als ’s avonds een woning in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat er niemand thuis is en dat hij ongezien zijn gang kan gaan. Daarom hebben agenten de zogenoemde hotspotgebieden bezocht. Bij 260 woningen waar geen licht brandde en overduidelijk bleek dat er niemand thuis was, werden een brief met een toelichting op de actie en een folder met preventietips in de bus gestopt.

Enkele van die preventietips zijn bijvoorbeeld het gebruik van verlichting in de diverse woonvertrekken op wisselende tijdstippen door het gebruik van tijdschakelaars of schemergeschakelde verlichting bij de toegangsdeuren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×