Verkopers gestolen kleding opgepakt

Dankzij een alerte getuige heeft de politie gistermiddag twee verdachten van heling aangehouden. De getuige zag rond 15.00 uur dat een man vanuit een plastic draagtas kleding probeerde te verkopen op de 2e Binnenvestgracht. Omdat hij dat verdacht vond, belde hij de politie. De toegesnelde agenten troffen twee mannen aan.

Een 28-jarige Hagenaar had twee splinternieuwe spijkerbroeken en een jas in een plastic draagzak bij zich. De prijskaartjes hingen er nog aan. Hij zei dat hij de kleding net voor een klein bedrag had gekocht van een drugsverlaafde. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van heling. Bij de andere man, een 30-jarige Pool, werden ook twee splinternieuwe spijkerbroeken aangetroffen. Hij verklaarde dat hij de kleding zojuist van de Hagenaar had gekregen. Daarop werd ook hij aangehouden op verdenking van heling.

De spijkerbroeken zijn vermoedelijk gestolen uit een kledingwinkel in de Haarlemmerstraat. De winkel heeft aangifte van diefstal gedaan. De politie onderzoekt waar de aangetroffen jas vandaan komt. De verdachten zijn in verzekering gsteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×