Topkok René Redzepi wilde vanavond zelf ook chique uit etenen koos voor restaurant In Den Doofpot aan de Turfmarkt. Met zo'n bijzondere gast wilde eigenaar Anton Verschelling graag op de foto.

Deense Topkok dineert bij In Den Doofpot

Met een bijzondere bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal is de Leidse Restaurantweek 2013 vanavond van start gegaan. Niemand minder dan culinair wonderkind René Redzepi (35) is te gast in de Aalmarktzaal en geeft een college over koken en ondernemen. Redzepi is één van ’s wereld grootste culinaire sterren en wordt geroemd om zijn creatieve draai aan typisch Scandinavische gerechten. Op jonge leeftijd maakte hij naam en faam als chef van het succesvolle tweesterren restaurant NOMA in Kopenhagen. Hij vertelt in Leiden over zijn nieuwe boek A Work in Progress: Notes on Food, Cooking and Creativity en legt uit waarom zijn restaurant drie jaar op rij (2010/2011/2012) werd uitgeroepen tot het culinaire mekka van de wereld.

Culinair journalist Mac van Dinther (Volkskrant) opent de avond en vertelt over de opkomst van Nordic cuisine en zijn eigen bezoek aan NOMA. De Leidse restaurateurs slaan de handen ineen en verzorgen op deze bijzondere avond de hapjes en drankjes. Een deel van de opbrengst van de openingsavond – de kaartjes waren 100 euro per stuk – wordt gedoneerd aan het goede doel van de Leidse Restaurantweek: Het Willem- Alexander Kinderfonds.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×