Roze Brillenactie voor homoacceptatie

Aandacht voor homoacceptatie staat (weer) op de agenda in Leiden. Het homo-intimidatie incident rond Ashley North leidde naast hartverwarmende steunbetuigingen ook tot daden. De Facebookpagina Leiden door een roze bril staat twee dagen al op meer dan 500 likes. Verder organiseert GroenLinks Leiden op zaterdag 16 november 2013 tussen 13.00 en 15.00 uur een uitdeelactie van roze brillen op de Haarlemmerstraat. “We willen met een zo groot mogelijke groep zoveel mogelijk Leidenaren benaderen en een roze bril geven om weer wat meer homoacceptatie te kweken in de stad”, zei Ashley North vandaag in Nieuws071. Naast GroenLinks Leiden willen ook SP en D66 meedoen en ook het COC Leiden is benaderd om deel te nemen. 

Audiofragment: Ashley North in Nieuws071 over het incident, de Facebook-campagne en de roze brillenactie.

Homoacceptatie is in principe geen probleem in Leiden, maar er zijn wel degelijk genoeg homohaat-incidenten. “Het gebeurt misschien niet dagelijks, maar het gebeurt wel. Daarom is het wel belangrijk om er aandacht voor te vragen,” zegt North. Een van de belangrijkste aandachtspunten is aangifte doen van homointimidatie bij de politie. 

North kijkt uit naar de brillenactie: “Gezien alle brede steun die in Leiden is ontstaan ga ik er van uit dat het een hele mooie actie gaat worden en dat de roze bril weer eens in het zonnetje wordt gezet.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×