KvK weg; Leiden krijgt Ondernemershuis

Een Ondernemershuis Leiden moet Leidse ondernemers gaan adviseren bij vraagstukken waarvoor ze nu nog bij de Kamer van Koophandel terecht kunnen. Ook zou zo’n ondernemershuis de rol van belangenbehartiger op zich kunnen nemen nadat de KvK de deuren in Leiden heeft gesloten. D66 raadslid Farokh Tahmasian diende dinsdag een voorstel in waarbij het college wordt opgeroepen om de ondernemersverenigingen in Leiden te helpen bij het vormgeven van zo’n alternatief voor de Kamer van Koophandel.

Audiofragment: D66-raadslid Farokh Tamasian in gesprek met Chris de Waard over het Ondernemershuis Leiden.

De KvK sluit de komende maanden bijna alle kantoren. In Leiden gaat het kantoor per 2 december dicht. Veel diensten kunnen online worden aangeboden en daar gaat de KvK dan ook mee door. Via www.kvk.nl kunnen bedrijven terecht bij het ondernemersplein. In Den Haag kunnen ondernemers uit de hele regio voortaan terecht op het kantoor aan de Koningskade 30 voor zaken die niet online afgehandeld kunnen worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×