KvK weg; Leiden krijgt Ondernemershuis

5

Een Ondernemershuis Leiden moet Leidse ondernemers gaan adviseren bij vraagstukken waarvoor ze nu nog bij de Kamer van Koophandel terecht kunnen. Ook zou zo’n ondernemershuis de rol van belangenbehartiger op zich kunnen nemen nadat de KvK de deuren in Leiden heeft gesloten. D66 raadslid Farokh Tahmasian diende dinsdag een voorstel in waarbij het college wordt opgeroepen om de ondernemersverenigingen in Leiden te helpen bij het vormgeven van zo’n alternatief voor de Kamer van Koophandel.

Audiofragment: D66-raadslid Farokh Tamasian in gesprek met Chris de Waard over het Ondernemershuis Leiden.

De KvK sluit de komende maanden bijna alle kantoren. In Leiden gaat het kantoor per 2 december dicht. Veel diensten kunnen online worden aangeboden en daar gaat de KvK dan ook mee door. Via www.kvk.nl kunnen bedrijven terecht bij het ondernemersplein. In Den Haag kunnen ondernemers uit de hele regio voortaan terecht op het kantoor aan de Koningskade 30 voor zaken die niet online afgehandeld kunnen worden.

Delen

5 reacties

  1. Een alternatief voor de KvK? Volgens mij weet dhr. Tamasian helemaal niet wat de KvK eigenlijk nog voorstelde de afgelopen jaren. Veel meer dan een veredeld loket waar het handelsregister werd bijgehouden was het niet. En dat kan dus tegenwoordig allemaal online worden aangeleverd en ingezien. Wie voor advies meende naar de KvK toe te stappen kon beter terecht bij de Belastingdienst, VNO-NCW, MKN Nederland of misschien zelfs de eerste de beste accountantsadministratieconsulent om de hoek. Terecht dat de kantoren gesloten worden, scheelt weer -tig ambtenaren die niks toevoegen.

  2. Kunnen Leidse ondernemers niet hun eigen broek ophouden en moeten ze van D66 door de gemeente gesteund worden? Wat raar. Is dat nou liberaal? Ondernemers die zichzelf niet kunnen redden moeten stoppen, hun bedrijf verkopen of failliet gaan.

  3. Ik mag hopen dat de VVD en het CDA in dit college dit zoveelste onzinvoorstel uit D66 koker torpederen en wegstemmen. Er zijn zoals R. Dentener zegt afdoende instellingen en belangenbehartigers actief die reeds ondernemersbelangen vertegenwoordigen. Het belastinggeld van de Leidse burgers kan beter worden besteed dan aan luxe en ideetjes die slechts bedoeld zijn als propagandamachine van zweefpartij D666. Voor minima(beleid) of zorgbehoeftigen heeft deze club bijvoorbeeld niks over. Past ook niet in hun neoliberale straatje.

  4. de ondernemer op

    In ieder geval is ook de jaarlijkse contributie die ondernemers moeten betalen voor inschrijving in het handelsregister per 2013 geschrapt door het kabinet Rutte II. Met dank aan de VVD en niet D66.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline