Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) sprak gisteren tijden het politiek café van de VVD Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Extra diepe RijnlandRoute alleen op kosten van Leiden

Als Leiden de RijnlandRoute in de Stevenshof op min zes meter wil aanleggen in plaats van op min vier meter, zoals nu is afgesproken, dan kan dat alleen als Leiden daarvoor alle kosten zelf draagt. D66 Leiden heeft die wens in het verkiezingsprogramma gezet en wil dat daar na de verkiezingen ook miljoenen extra voor uitgetrokken worden. Minister Schultz van bereikbaarheid sprak gisteravond bij het politiek café van de VVD Leiden. Desgevraagd liet ze Sleutelstad weten er vanuit het rijk geen extra geld voor over te hebben. Vorige week liet ook gedeputeerde Ingrid de Bondt al dezelfde geluiden horen.

Audiofragment: Niet alleen meer asfalt, maar ook meer auto’s per meter asfalt om de files te bestrijden. Dat wil Melanie Schultz die vandaag in een robotauto de openbare weg opging: een primeur.

Met de komst van de robotauto’s kunnen er volgens Schultz niet alleen veel meer auto’s tegelijk op de weg rijden. Er zijn ook allerlei bijkomende voordelen. Onduidelijkheden over de maximaal toegestane snelheid verdwijnen, omdat de auto dat zelf weet en ook kunnen er daardoor bijvoorbeeld allerlei verkeersborden langs de wegen verdwijnen.

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×