NS en Naturalis presenteren replica Tyrannosaurus rex

De NS en het Naturalis Biodiversity Center halen de Tyrannosaurus rex naar Nederland. Een replica van het levensechte dier wordt morgen op station Leiden Centraal geplaatst. Het beeld kondigt de crowdfundingcampagne aan om de aankoop van de T. rex te financieren. Het beeld wordt om 11.15 uur door de Leidse burgemeester Henri Lenferink onthuld.

Naturalis heeft het skelet van de T. rex afgelopen juli opgegraven in het plaatsje Montana in de Verenigde Staten. Het is de eerste keer dat een museum buiten de VS een grote vondst als deze doet.

Om het project te kunnen bekostigen, is de crowdfundingcampagne ‘een Tientje voor Trex’ bedacht. Op de website TientjevoorTrex.nl doet de bekende Leidse bioloog Freek Vonk een oproep aan alle Leidenaren om een tientje te doneren. Met een donatie bemachtigen mensen een bewijs van eigendom, een polsarmbandje en ontvangen zij een toegangsbewijs om de echte T. rex te komen bewonderen in Naturalis.

De replica wordt door burgemeester Henri Lenferink om 11.15 uur onthuld op station Leiden Centraal. De Regiodirecteur van de NS, Jeroen Alting von Geusau en algemeen directeur Edwin van Huis van het Naturalis Biodiverity Centre zijn daarbij aanwezig.

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×