Het Rijnland Ziekenhuis en het Diaconessenhuis gaan samen.

Ziekenhuizen uit Leiden willen fuseren

Drie ziekenhuizen uit Leiden en omgeving willen gaan fuseren. De fusieplannen omvatten het Diaconnessenhuis in Leiden en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en in Alphen aan den Rijn.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de ziekenhuizen gezamenlijk de mogelijkheden van een fusie zouden gaan verkennen. Op basis van deze verkenning is nu besloten dat een samenwerking wenselijk is. De ziekenhuizen laten in een persverklaring weten dat zij door middel van een fusie de steeds strengere kwaliteitsnormen vanuit beroepsgroepen en verzekeraars kunnen blijven garanderen. Ook kunnen ze zo de volumenormen blijven halen: de noodzaak om bepaalde behandelingen een minimum aantal keer per jaar aan te bieden.

Hoe de taakverdeling tussen de verschillende ziekenhuizen eruit gaat zien, is nog onbekend. Het is mogelijk dat bepaalde behandelingen zullen worden gecentraliseerd. Dit betekent dat patiënten in de toekomst in een andere vestiging terecht moeten voor hun zorg.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de plannen gevolgen hebben voor het personeel van de ziekenhuizen. Ook wordt de fusie nog voorgelegd aan de ondernemings- en cliëntenraden, alsook de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×