Trippel Trappel Trippel Trap, een intocht in Leiden is voor de VVD geen grap.

VVD wil Leiden met intocht verblijden

VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil dat burgemeester en wethouders hun uiterste best doen om de landelijke intocht van Sinterklaas in een van de komende jaren naar Leiden te halen. Met de viering van Leidens Ontzet, de landelijke Koninginnedag in 2002 en het Glazen Huis heeft Leiden al meerdere keren laten zien dat de Sleutelstad prima in staat is om zulke grote evenementen te faciliteren.

Audiofragment: Frederik Zevenbergen kwam zijn plan toelichten in het politieke radioprogramma Rondom de Raad van Sleutelstad.

De VVD roept het stadsbestuur op om onze stad – samen met Leiden Marketing en het Centrummanagement – bij de NOS te presenteren als serieuze kandidaat voor de intocht. De intocht van de Sint trekt veel extra volk naar Leiden en dat is goed voor de economie. Dat is de naar verwachting 250.000 euro wel waard, denkt Zevenbergen. “Bovendien is het historische centrum van Leiden zó schoon, de aankomst van Sinterklaas die past daar gewoon”, zo redeneert Zevenbergen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×