VVD wil Leiden met intocht verblijden

13

VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil dat burgemeester en wethouders hun uiterste best doen om de landelijke intocht van Sinterklaas in een van de komende jaren naar Leiden te halen. Met de viering van Leidens Ontzet, de landelijke Koninginnedag in 2002 en het Glazen Huis heeft Leiden al meerdere keren laten zien dat de Sleutelstad prima in staat is om zulke grote evenementen te faciliteren.

Audiofragment: Frederik Zevenbergen kwam zijn plan toelichten in het politieke radioprogramma Rondom de Raad van Sleutelstad.

De VVD roept het stadsbestuur op om onze stad – samen met Leiden Marketing en het Centrummanagement – bij de NOS te presenteren als serieuze kandidaat voor de intocht. De intocht van de Sint trekt veel extra volk naar Leiden en dat is goed voor de economie. Dat is de naar verwachting 250.000 euro wel waard, denkt Zevenbergen. “Bovendien is het historische centrum van Leiden zó schoon, de aankomst van Sinterklaas die past daar gewoon”, zo redeneert Zevenbergen.

Delen

13 reacties

 1. De Sint heeft kennisgenomen van de goede voornemens van deze beeldvullende, goedgemutste, vrijheidslievende, opgeruimde nep Sinterklaas. Schone straten, zoete kinderen, brave raadsleden, ja in zo’n stad wil ik graag komen. Nu wil bij een rondgang door een afgelegen wijk in Leiden de Sint hoorde van snode plannetjes. Door extra straten in en om de stad aan te leggen zou de Sint 1 minuut eerder en filevrij in het centrum bij die blauwe brug kunnen zijn. Met zijn ijzeren paard nog wel. IJzeren paard? Amerigo is van vlees en bloed en doet het altijd rustig aan. Een half uur te laat, geen probleem. De Sint is 459 jaar en heeft geen werkstress meer. De Pieten hoorden de kindjes in die wijk praten over deze sterk verbeterde bereikbaarheid. En die ijzeren paarden die zo stinken naar fijnstof, stikstof, koolstof. Niet goed voor die kindjes. En die paarden houden ons ook ’s nachts wakker klaagden die kindjes. De Sint hoorden dat een paar hele stoute raadsleden en een hele stoute wethouder wel heel ondeugend geweest waren. Kom niet aan de zoete kindjes van de Sint! Nou geen zorg hoor Leidse kinderen, de Sint komt gewoon via de polder de stad binnen en legt bij elke deur een kadootje voor jullie neer. Jaar in jaar uit. Maar die hele stoute raadsleden en wh neemt Hij misschien maar even mee naar Spanje en laat ze daar een paar maanden afkicken op een echt paard met wagen. En lekker veel lopen en fietsen in het steeds warmere Spanje. Hoe komt dat eigenlijk die stijgende temperatuur? Als ze daarna beloven om de kindjes in Leiden schone lucht te geven en lekker ’s nachts te laten slapen dan komt de Sint zeker aan de wens van deze Leidse mijnheer tegemoet.

  Groet van Sint en Piet.

 2. Inderdaad Freddie! De VVD vindt het centrum misschien wel mooi schoon, maar de buitenwijken en de mooie polders zijn niet meer schoon na aanleg van de Rijnlandroute. Terwijl die vieze ijzeren paarden mooi onder de Churchilllaan hadden kunnen rijden! Met een snelle aansluiting op de Haagweg en het Bio Science Park!

  Maar ja, zo blijkt maar weer opnieuw: de VVD is alleen geïnteresseerd in het centrum en enkele dure wijken!

 3. Hebjehaarweer op

  Gaat toch niet door of de Sint moet rederij Rembrandt met een enorme grote zak belasting geld verblijden ."

 4. Hé wat een topinitiatief van de VVD. Goed voor de stad!! Leiden verdient t om op zo’n dag even in ’t centrum van de aandacht te staan:)

 5. Wat een zure reacties. Vind t een sympathiek plan. Leiden pist als niet g4 stad vaak naast grote evenementen. Dit is haalbaar, prachtige city promotie en lokt toeristen naar de stad. Wat is daar mis mee. Kijk eens hoe Serious Request Leiden een onwijze boost gaf paar jaar terug. Go Zevenbergen! Haal de Sint naar Leiden!

 6. Zevenbergen for Sinterklaas. Laudy for Zwarte Piet. Go VVD Go. Ome Koos heeft in tijden niet zo goed gelachen.

  @ Freddie
  Mooi literair stukje. Wat een verademing bij de betweterige zure en langdradige stukken van Eric VTG en de onbetamelijke stukken vol ongepaste karakteriseringen van het raadslid, waarvan de naam me ontschoten is, ja ouderdom komt met gebreken. Ga zo door.

 7. Misschien heeft Freddie’s Sint nog wel een ander doel. Letterlijk en figuurlijk een afslanken van het aantal VVD raadsleden! Yeeh, gogo! Drive them up!
  En die zuurpruim van een Eric Vetzucht Tegen Gezondleven kan bij deze VVD karavaan aansluiten.

 8. wnjkuin@gmail.com op

  De Sint naar Leiden wat een goed idee !
  Kunnen we gelijk ‘het zwarte pieten probleem’ aanpakken.

 9. Wiegel is inderdaad een gulle Sinterklaas. Voor 11 miljoen gedagvaard in de zaak van Bouw State 5. Een Sinterklaas met weinig kennis van vastgoed die zijn liberale zakken lekker vulde en nu van de echte Sint wat eigen vastgoed in Noord Holland mag uitdelen aan die arme verarmde obligatiehouders. Zullen we even doorpakken… Van Rey… Weekers…Hooijmaaijers…..de nieuwe Kerstmannen?

 10. Met al die stromen toeristen krijgt Paul van der Plas van Basis Bedrijfshuisvesting wellicht nog gelijk met zijn gekoesterde wens:"Grote garage Morssingel zou meer mensen trekken", de kop van een prominent artikel op pagina 3 van het Leids Nieuwsblad. Echt waar, of heb ik het gedroomd?

 11. Nee, het gaat om de impulsief reagerende Henk en Ingrid met twee ipattende kinderen op de achterbank, die in Leeuwarden wonen en besluiten even in Leiden te gaan shoppen, omdat die super Morspoortgarage toch altijd leegstaat, je er dus altijd makkelijk je auto kwijtkunt en dan wel helaas 200 m moet lopen door die inefficiente door die stadsklerken bedachte looproute rechtstreeks naar de opgepimpte Haarlemmerstraat zonder bedelaars, nou ja, die Morspoort is toch het hoogtepunt van Leiden met die Aalmarkt Mall en gouden klinkers in de Breestraat, die IJsbaan in het Stadhuis maar ook van die overkill aan musea bah nee, nee, dat willen we niet missen, uh gaat Oma uit Dokkum ook mee? Terug moeten we wel omrijden via die ZOA ringweg die eerst naar het zuiden gaat, dan naar het westen en hehe nu pas na 9 minuten op de A44 terug naar Ljouwert. 071GarageLABBereikbaarShopStad!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline