Leidse schooldreiger krijgt 150 uur werkstraf

De 19-jarige Janoek V. heeft een taakstraf van 150 uur gekregen omdat hij in april op internet dreigde zijn leraar Nederlands en leerlingen dood te schieten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vanmiddag beslotenDe rechter wilde geen voorwaardelijke celstraf opleggen, mede vanwege zijn jonge leeftijd en de impact van de publiciteit op zijn leven. Het Openbaar Ministerie (OM) had om een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand gevraagd.

De dreigberichten werden zeer serieus genomen. Scholen bleven een dag dicht en in de dagen erna was er extra bewaking op scholen. V. zat in Costa Rica en werd al vrij snel door de politie getraceerd. Volgens de rechtbank plaatste V. de eerste Engelstalige dreiging niet zelf, maar hij versterkte en completeerde het dreigement wel door er een Nederlandse versie aan toe te voegen.

Janoek V. heeft bovendien nagelaten om de negatieve gevolgen van zijn dreigement te voorkomen. Ondanks dat hij wist dat alle Leidse scholen dicht zouden blijven, liet hij niet weten dat het een grap was.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×