De chef kok maakt samen met een ROC leerling een gerecht klaar. (Foto:PR)

ROC leerlingen leggen eigen gerechten vast

Het Foto-expositie Educatieproject, dat gemaakt is door ROC leerlingen, wordt aankomende zaterdag tentoongesteld in Galerie Amber. De leerlingen hebben voor het project hun eigen gerechten vastgelegd die zij onder leiding van een chef-kok van Restaurant Puur hebben bereid. De gerechten werden begin oktober geserveerd aan twaalf daklozen van De Schuilplaats.

Het diner vond plaats in Nieuwe Energie, dat het restaurant beschikbaar stelde voor het project. De ingrediënten waren afkomstig van de Voedselbank. Zowel de Voedselbank als De Schuilplaats hebben een cheque van 500 euro ontvangen van de initiatiefnemer Stichting Talentvolle Fotografen voor hun deelname aan het project.

De jonge koks in opleiding kregen voorafgaand aan het koken een korte fotocursus van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) zodat zij foto’s van hun eigen gemaakte gerechten konden maken. Het resultaat is verwerkt in een reportage die in de foto-expositie is vastgelegd. Ook is er een expositiegids samengesteld.

Het Foto-expositie Educatieproject maakt onderdeel uit van het Foto Festival Leiden en is in 2013 opgericht door Stichting Talentvolle Fotografen. De expositie is van 23 november tot 1 december te bezichtigen in Galerie Amber.

De opening is de 23e om 17.00 uur in de Hooglandse Kerkgracht 8 in Leiden.

Advertentie

Leiden schuilplaats


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×