Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek zoekt musici voor Groot Sinterklaasorkest

Sinterklaasliedjes spelen is leuk, maar het is nog veel leuker dit te doen in een symfonieorkest onder leiding van een echte dirigent. Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) organiseert daarom dit jaar opnieuw het Groot Sinterklaasorkest. Dit orkest wordt speciaal georganiseerd voor jonge musici van 7 t/m 12 jaar, die een strijk- of blaasinstrument (ook blokfluit), slagwerk of harp spelen en minstens 1 jaar les hebben. De leden van het Kinderorkest van het JSR spelen natuurlijk zelf ook allemaal mee.

De muziek van de liedjes die het orkest gaat spelen staat op www.jsrijnstreek.nl onder Sinterklaasorkest. Iedereen kan ze dus thuis en op muziekles alvast oefenen. De liedjes zijn 2-stemmig en het zou daarom fijn zijn als de deelnemers beide stemmen instuderen.

Op 1 december gaan alle deelnemers vanaf 14.30 uur de liedjes gezamenlijk instuderen. Het gaat zeker heel mooi klinken met al die verschillende instrumenten in twee verschillende stemmen. Aan het eind van de middag, om 15.45 uur, geeft het orkest een echt Sinterklaasconcert.

Informatie, muziek en aanmelden www.jsrijnstreek.nl of telefonisch 071 – 515 27 24. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×