Een ijsbaan op de Nieuwe Rijn vormt een gruwelbeeld voor Leefbaar Leiden. De partij van Daan Sloos wil dat de gemeente het eigen plan van Rederij Rembrandt omarmt en de ijsbaan op het Stadhuisplein aanlegt. Dat gaat echter niet gebeuren. De rest van de Leidse raad is wel voor de drijvende ijsvloer. (Archieffoto: Sleutelstad).

Leefbaar Leiden wil geen ijsbaan op Nieuwe Rijn

Als het aan Leefbaar Leiden ligt komt er geen ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Dat zei duo-raadslid Tomas Kok woensdagavond in Rondom de Raad op Sleutelstad FM, in een debatje over dit onderwerk met duo-raadslid Arjen Liemburg van de PvdA. Kok vindt dat de gemeente de ijsbaan er gewoon doorheen drukt, zonder daarbij rekening te houden met ondernemers. Liemburg is het hier niet mee eens. Kok stelde nadrukkelijk dat zijn partij niet tegen de ijsbaan is, maar dat hij deze liever op een andere plek ziet. In de gemeenteraad staat Leefbaar Leiden vooralsnog alleen in het standpunt.

Audio-fragment: Rondom de Raad van 20 november, met daarin Frederik Zevenbergen (VVD), Tomas Kok (Leefbaar), Arjen Liemburg (PvdA) en Hans van Dalen (Leiden Kiest).

Naast Tomas Kok en Arjen Liemburg was ook Frederik Zevenbergen van de VVD in Rondom de Raad. Hij kwam vertellen over de landelijke Sinterklaas-intocht die hij volgend jaar naar Leiden wil halen. Zevenbergen denkt dat het veel bezoekers naar Leiden trekt, wat goed is voor de lokale economie. 

Onze vaste gast Hans van Dalen kwam uiteraard ook weer langs. Zijn peiling Leiden Kiest is al een paar weken bezig en toont in Leefbaar Leiden op dit moment een opvallende koploper. De partij zou 7 zetels krijgen, volgens Van Dalen, evenals D66.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×