(Foto: Hielco Kuipers).

Randgemeenten Leiden bereiken duurzaam afvalverwerkingsakkoord

Wethouders van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben met vertegenwoordigers van Indaver, VLIKO en AVR een akkoord getekend met de regionale afvalverwerkingsbedrijven om de milieuvervuiling terug te dringen. Zo verbetert de afvalscheiding en levert de inzet van een afvalverwerkingsinstallatie met hoog rendement een flinke CO2-reductie op. Ook wordt het GFT-afval vergist en wordt tijdens de afvalverwerking biogas gewonnen

De Leidse Wethouder van Milieu, Frank de Wit, is tevreden: “Ik ben blij dat we ons gezamenlijk inzetten voor een verdere verduurzaming van de afvalketen en voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen die we hebben geformuleerd.”

Het akkoord met de afvalverwerkingsbedrijven zorgt ook voor lagere kosten voor de gemeenten. Sinds 2010 proberen de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude kosten te besparen door samen contracten te sluiten.

Vanaf 1 januari 2014 begint de vernieuwde verwerking van GFT-afval. De contracten voor grof- en restafval gaan in op 1 januari 2016.

Leiden Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×