Combibad de Vliet lastig, maar haalbaar

Naar aanleiding van de Sportnota 2013 – 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders laten onderzoeken of een zogenaamd combibad op de locatie van Zwembad De Vliet gerealiseerd kan worden. Op die plek zou dan een combinatie van Zwembad De Vliet en het Vijfmeibad komen, dat op termijn gesloopt wordt.

Audiofragment: Wethouder de Wit over het haalbaarheidsonderzoek naar Combibad De Vliet.

In overleg met de gebruikers en verenigingen zijn de eisen en wensen geïnventariseerd. De geprojecteerde kosten zijn vastgelegd in een brief aan de Raadscomissie, die vanavond over de plannen vergadert.

Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat een combibad mogelijk is. Bij zwembad De Vliet kan een binnenbad komen, met één ingang voor beide baden. Financieel is het nieuwe zwembad in elk geval haalbaar, hoewel er nog gezocht wordt naar de exacte locatie op het terrein van De Vliet.

De huidige zwem- en waterpolotrainingen in het Vijfmeibad gaan voor een deel naar de Zijl. Voor officiële wedstrijden kunnen de verenigingen in het nieuwe combibad terecht. Het zwemmen voor peuters van het Vijfmeibad gaat naar de Zijl, omdat daar een gespecialiseerd bad voor nodig is.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×