Een rondje eenrichtingsverkeer over de Van Vollenhovekade en de Asserstraat zou het een stuk veiliger maken bij de Lorentzschool en de Josephschool. Volgens directeur Lardée van de Lorentzschool is dat ook in het weekeinde goed voor de buurt. Dan is het druk met verkeer van hockeyclub Roomburg.

Gemeente pakt verkeerssituatie Lorentzschool aan

De gemeente gaat in op de wensen van de Lorentzschool en de Josephschool in de professorenwijk. De twee populaire Leidse basisscholen zijn samen goed voor ruim 1600 leerlingen en dat zorgt voor veel verkeersoverlast in het wijkje waar de scholen op steenworp afstand van elkaar staan.

Audiofragment: Directeur Lardée en wethouder Strijk over het oplossen van de verkeersproblemen bij de scholen.

Directeur Henk Lardée van de Lorentzschool vroeg de raadscommissie gisteren om in te grijpen voor er ernstige ongelukken gebeuren. Eenrichtingsverkeer op de Van Vollenhovekade, exrtra parkeervakken en het liefst ook een kiss ’n ride staan op het verlanglijstje van de twee scholen die hun wensen eerder ook al gezamenlijk in een brief aan de gemeenteraad formuleerden.

Lardée kan met goed nieuws terug naar school. Het eenrichtingsverkeer komt er waarschijnlijk wel, maar die procedure kan lang duren. tot wel 40 weken, zo verzuchtte ook wethouder Strijk die graag aan de wensen van de scholen tegemoet wil komen. Dat doet hij dan ook. Op korte termijn worden er alvast 14 extra parkeerplaatsen bij de school aangelegd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×