De groene Oostvlietpolder aan de rand van Leiden. (Foto: website Vereniging Vrienden Oostvlietpolder).

Provincie wil overleg met belanghebbenden over verleggen rijksweg A4 richting Oostvlietpolder

De provincie Zuid-Holland gaat niet zomaar de as van rijksweg A4 verleggen in de richting van de Oostvlietpolder. Volgens gedeputeerde De Bondt wordt er alleen onderzocht wat de voor- en de nadelen van zo’n verplaatsing zijn. Pas als dat allemaal duidelijk is en er ook goed is overleg heeft plaatsgevonden met alle belanghebbenden, zou zo’n verplaatsing aan de orde kunnen komen, zo zei de gedeputeerde in de vrijdag-uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad Radio.

Audiofragment: Wethouder Strijk en gedeputeerde De Bondt over het mogelijk verleggen van de A4 richting Oostvlietpolder.

Met de verplaatsing is de aansluiting van de Rijnlandroute met de A4 mogelijk vijf tot tien miljoen goedkoper dan in de bestaande plannen. Ook kan molen Zelden van Passe dan blijven staan en hoeven de Meerburgerwetering en de veendijk niet te worden verlegd. Mocht het verleggen van de A4 richting de polder uiteindelijk doorgaan, dan heeft wethouder Strijk wel een bestemming voor die bespaarde miljoenen: een betere inpassing van de RijnlandRoute op Leids grondgebied.

Zo’n toezegging wil De Bondt nog niet doen. Wel geeft ze aan dat het geld beschikbaar bijft voor de inpassing van de weg, maar ze wijst er ook op dat er momenteel nog een tekort is.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×