Insluipers zonder buit vertrokken

Twee nog onbekende mannen hebben dinsdag geprobeerd een 92-jarige inwoner van Oegstgeest te bestelen. Ze kwamen zijn woning aan de Rozenlaan binnen met een smoes, maar zijn uiteindelijk zonder buit weer vertrokken.

De bewoner kwam rond 11.15 uur thuis en merkte dat er twee mannen achter hem liepen. Toen hij de deur van zijn flatwoning opende, spraken de mannen hem aan. Ze zeiden dat ze voor onderhoud kwamen. De bewoner liet de mannen binnen en hield ze samen met zijn vrouw in de gaten tijdens hun werkzaamheden. Eén van de mannen heeft in een onbewaakt ogenblik kans gezien om toch kastjes en lades te openen. De bewoner mist geen spullen.

Dader 1 is een kleine blanke man. Hij is 1.55 tot 1.60 meter lang. Hij droeg een zwart jack en zwarte handschoenen. Dader 2 is een blanke man van ongeveer 1.80 meter lag. Hij heeft grijzend blond haar. Hij droeg een bruin jack.

Hebt u de mannen op dinsdag 19 november gezien in of in de buurt van de Rozenlaan? Hebt u gezien in welke richting de mannen zijn vertrokken en of ze gebruik hebben gemaakt van een vervoermiddel? Of hebt u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met M. via 0800-7000.

De politie waarschuwt voor bezoekers die met een smoes uw woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees, sieraden en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te controleren.

Advertentie

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×