Bij Het Gebouw kwam vorige week een gevelplaat naar beneden. Daarbij raakte niemand gewond. (Archieffoto: Sleutelstad).

Vandalisme oorzaak vallen gevelplaat Het Gebouw

Vandalisme is waarschijnlijk de oorzaak van het naar beneden vallen van een gevelplaat van Het Gebouw aan de Surinamestraat. Vorige week vrijdag kwam er rond 22.00 uur een glazen plaat naar beneden. Gemeente en woningcorporatie Ons Doel stelden vervolgens een onderzoek in naar de toedracht.

De gevelplaat is afkomstig van de vierde/vijfde etage. Het onderzoek heeft zich gericht op de westgevel. De bevestiging van de overige platen is gecontroleerd en was in orde. Men vond wel beschadigingen op andere plekken rondom de gevelplaat, vermoedelijk door het gooien van stenen. Daaruit is nu de conclusie getrokken dat vandalisme zeer waarschijnlijk de oorzaak is. Vandaag is de gevallen plaat tijdelijk vervangen door een houten exemplaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×