Vijf arrestaties bij inval drugspand Marijkestraat

Bij een drugsactie in de Marijkestraat heeft de politie woensdag vijf verdachten aangehouden die harddrugs op zak hadden. Na aanhoudende klachten van buurtbewoners over drugsoverlast en eigen observaties besloot de politie een onderzoek in te stellen naar een specifieke woning in de Marijkestraat. Aan het begin van de avond werden op straat drie bezoekers van het pand gecontroleerd. Omdat zij gebruikershoeveelheden harddrugs bij zich hadden, hielden agenten hen aan.

Vervolgens deden agenten een zoeking in de betreffende woning. Daar troffen zij vier personen aan die op dat moment harddrugs gebruikten. Twee van hen hadden nog een gebruikershoeveelheid harddrugs bij zich en werden daarom ook aangehouden.

Op woensdag 23 oktober deed de politie ook al een huiszoeking in dezelfde woning. Ook toen werden druggebruikers en een hoeveelheid harddrugs in het pand aangetroffen. Omdat toen niet duidelijk was van wie de drugs waren, werd er niemand aangehouden.

Het pand staat in een kinderrijke buurt en zorgde door de drugsoverlast voor een onveilige situatie in de woonomgeving. De bewoner van het pand was al een aantal malen gewaarschuwd door politie en woningbouwvereniging. De politie zal een rapport opstellen en daarbij het verzoek doen aan de gemeente en woningbouwvereniging om maatregelen te treffen tegen de bewoner.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×