Vier lokfietsendieven opgepakt

Afgelopen week heeft de politie in Leiden vier mensen aangehouden die er met verschillende lokfietsen vandoor gegaan waren. Zondag konden agenten drie verdachten aanhouden na de diefstal van twee lokfietsen. De eerste werd in de binnenstad gestolen door een 23-jarige Leidse. Op de Korte Mare werd ze aangehouden. Een tweede lokfiets werd meegenomen in de Professorenwijk. De jongens van 13 en 17 jaar werden met de gestolen fiets betrapt op de Roomburgerweg. Ze werden naar Bureau HALT gestuurd.

Woensdag werd een 27-jarige Leidenaar aangehouden toen hij er met een lokfiets vandoor ging die agenten in de binnenstad hadden achtergelaten. Via het ingebouwde GPS-volgsysteem konden agenten de man in de Sumatrastraat achterhalen.

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie steeds vaker lokfietsen in. Dat zijn op het oog gewone fietsen, maar er is een GPS-volgsysteem ingebouwd. Zodra een lokfiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×