Wethouder De Haan presenteert zich als Goedheiligman voor een landelijke Leidse intocht.

Wethouder De Haan wil voor intocht in Leiden gaan

Bijna de hele gemeenteraad is voor het voorstel van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen om de landelijke intocht van Sinterklaas in de toekomst naar Leiden te halen. Ook Wethouder De Haan (Cultuur, Werk en Inkomen) ziet een intocht in Leiden wel zitten. Wel benadrukt hij dat er geen standaardbudget op de begroting staat voor zo’n groot evenement.

Audiofragment: Wethouder De Haan gaat met de NTR praten over het naar Leiden halen van de landelijke intocht.

Alleen Leefbaar Leiden is tegen het naar Leiden halen van de landelijke intocht. “Leidse feesten moeten Leids blijven”, zo vond duoraadslid Frans Lardee. Het ontlokte commissievoorzitter Greetje van Gruting de uitspraak: “Voor Leefbaar Leiden geldt dus eigen Sint eerst”.

Naar verwachting kost de intocht van de Goedheiligman zo’n 350.000 euro. “Het verdient zich terug, dat weten we van andere steden, maar je moet het geld wel hebben”, zo redeneert De Haan. Een landelijke intocht kan 50.000 extra bezoekers naar een stad trekken. Volgens de wethouder kan Leiden dat aantal prima aan, bij de viering van Leidens Ontzet zijn er net zoveel mensen in de Sleutelstad. “Er is in Leiden zoveel water, er is plek genoeg voor de Pieten en de Goedheiligman. In onze prachtige historische stad past een stoomboot prima!”

De Sint volgend jaar met een landelijke intocht in Leiden onthalen zit er nog niet in. Roermond, waar de intocht twee jaar geleden was, deed er zes jaar over.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×