Studiogast Wim Weijland, directeur van het Rijksmuseum van Oudheden.

Cultuur071 in de Sinterklaas stemming

In deze uitzending is de directeur van het Rijksmuseum van Oudheden, Wim Weijland onze studiogast. Patric Colly en Mieke Spaans komen vertellen over de nieuwe live talkshow “Stand van de Stad” van het Rap architectuurcentrum. Dat vind plaats in het Scheltema op woensdag 27 november.

Dirigente Karin Kemper doet een oproep aan iedereen om mee te doen aan het sinterklaasorkest, van het Jeugdsymfonieorkest Rijnstreek. Ze heeft muzikanten meegenomen die live een aantal sinterklaasliedjes laten horen. Je hoort Esmé Noot, viool; Olga Smit, trompet; Femke Sistermans, cello en Samuel Kraaij, hobo. Verder proberen we contact te krijgen met Sinterklaas zelf, wat niet helemaal lukt. Hij komt vandaag aan in Leiden. Uiteindelijk bellen we met verslaggever Emile van Aelst op een van de volgboten die een kort verslag doet vanaf het galgewater, vlak voor aankomst.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121508175″]

Audiofragment: Luister hier de volledige uitzending terug.

Zaterdag 30 november is er weer een uitzending van Cultuur071. Studiogast is dan Fer Hakkaart, kunstschilder. Stem om 10.00 uur weer af op Sleutelstad 93.7 FM.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×