Op het terras bij Annies konden de kinderen voor het eerst dit jaar op bezoek bij de sint. Vanaf morgen kan dat twee weken lang elke middag ook bij het Huis van Sinterklaas. (Foto's: Emile van Aelst).

Sint Nicolaas weer in Leiden aangekomen

De sint is al een week in Nederland, maar vandaag kwam hij dan eindelijk ook naar Leiden. Op de Beestenmarkt was het bij de intocht zo druk dat je over de koppen kon lopen. Sinterklaas deed zijn best om zoveel mogelijk kinderen even persoonlijk toe te spreken en een hand te geven, maar er was bijna geen beginnen aan. Er ging dit jaar weinig mis tijdens de intocht. Alleen legde de pakjesboot ‘per ongeluk’ aan de verkeerde steiger aan. En dat terwijl de inspectiepieten de boel vorige week nog zo nauwkeurig hadden opgemeten. “Leiden is intochtproof”, concludeerde de pieten. Dat is maar goed ook want als het aan burgemeester Lenferink ligt, vindt de landelijke intocht al in 2014 in Leiden plaats: “Daar gaan we voor!”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121527820″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard wachtte ook vol verwachting op de sint en sprak met de pieten, de kinderen, de burgemeester, Sleutelstad’s fotopiet Emile van Aelst, Sinterklaas zelf, Monique Lasschuyt die de intocht meer dan 20 jaar organiseerde en met centrummanager Erwin Roodhart.

We moesten er hier dan misschien even op wachten, maar dat wordt wel beloond. De sint neemt namelijk gelijk tot zijn verjaardag zijn intrek in het Huis van Sinterklaas dat ook dit jaar weer de deuren opent in De Waag. Morgen om 12.00 uur is de officiële opening en kunnen de kinderen elke middag naar sinterklaas.

Videoverslag door Chris de Waard.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×