Textiel wordt hergebruikt om bij te dragen aan een duurzamer samenleving (Foto: Matoweni School, Stichting KICI)

Leiden doneert 14.500 kinderschoenen

Kinderen zetten hun schoen weer voor Sinterklaas. Hoewel het voor ons vanzelfsprekend is dat kinderen verwend worden met iets leuks van Sint en Piet, hebben niet alle kinderen zo veel geluk. Ondanks de prijs van nieuwe schoenen zien we hier gelukkig nooit een kind zonder schoenen. In sommige landen is dat heel anders. In sommige landen hebben veel kinderen niet eens kinderschoenen. Gelukkig doneren Nederlandse kinderen elk jaar bijna 2 miljoen paar schoenen aan het goede doel, en ongeveer 7.250 paar hiervan komen uit Leiden.

Jouw kind nieuwe sokken, deze kinderen onderwijs

Ook dit jaar is er weer in inzamelingsactie in Leiden en omstreken. Krijgt jouw kind een pyjama, een mooie sjaal of de bekende sokken van de Sint? De schoenen zijn al ingezameld, maar neem samen ook even de tijd om een oude pyjama, sjaal of te kleine sokken aan het goede doel te doneren.

Voor iedere foto die wordt gemaakt en op facebook.com/StichtingKICI wordt geplaatst, doneert KICI één euro aan de Matopeni school in Kenia. Zo kan de oude kleding van kinderen iets betekenen voor een ander. De Stichting hoopt dat zoals elk jaar er veel mensen mee doen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×