30 november gratis naar Naturalis

November staat in het teken van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne. Leden van de openbare bibliotheken ontvangen ‘Erik, of het klein insectenboek’ de gehele maand gratis. Dat is niet alleen leuk, het is ook een toegangskaartje: zaterdag 30 november geeft vertoon van deze pocket een gezin van maximaal vier personen gratis toegang tot Naturalis.

In Naturalis, tevens de toekomstige hangplek van de Tyrannosaurus Rex, zijn verschillende activiteiten te beleven.

De hoogtepunten van deze dag zijn het speedcollege van dr. Freek Vonk over dieren uit Wollewei (10.30 – 11.00 uur) en De grote literaire insectenshow (15.00 – 15.40 uur). Biologen Midas Dekkers en Erik van Nieukerken gaan hierbij onder begeleiding van Philip Freriks met elkaar in gesprek over Godfried Bomans, Erik Pinksterblom en de hoofdrolspelers uit het boek: insecten. In de presentatie Erik of het klein insectenboek stappen bezoekers als het ware zelf in Wollewei. Verder kunnen zij deze dag insecten tekenen, opeten, determineren of onder de loep nemen.

Kijk op de website van het museum voor het volledige programma.

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×