Eerder dit jaar werd het terrein nog opnieuw ingericht. De gemeente stak er een miljoen in. Dat wordt in 10 jaar afgeschreven en in de huur doorberekend. Verplancke gaat er daarom van uit dat het parkeerterrein tot ten minste 2022 gewoon open is. (Archieffoto: Sleutelstad).

Stadsparkeerterrein aan de Haagweg blijft gewoon

Leidse politici, de VVD voorop, benadrukken keer op keer dat Leiden twee parkeergarages met 1000 ondergrondse parkeerplekken keihard nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat het Haagwegterrein gaat verdwijnen. Ook partijen die minder met de ondergrondse garages hebben, denken dat het opheffen van bijvoorbeeld de 750 parkeerplekken aan de Haagweg nodig zal zijn om de ondergrondse garages te laten renderen. Allemaal leuk en aardig, zegt directeur Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden die het terrein exploiteert, maar de politiek gaat daar helemaal niet over. Wij blijven gewoon open.

Audiofragment: De politiek kan hoog of laag springen, de Stichting Stadsparkeerplan Leiden doekt het parkeerterrein aan de Haagweg niet op om de ondergrondse garages aan bezoekers te helpen.

Volgens Verplancke heeft de exploitatie van de ondergrondse garages helemaal niks te maken met de Haagweg. Ook kan de politiek ‘zijn’ parkeerterrein niet schrappen. “Eind 2016 loopt de subsidie af, maar we werken al jaren toe naar een situatie waarin we zonder die gemeentelijke steun kunnen”, aldus Verplancke. “En dan gaat de politiek er helemaal niet meer over of wij wel of niet blijven. De enige die dat bepalen zijn de parkerende bezoekers. Als die niet meer komen, dan gaan we weg, maar voorlopig groeien we elk jaar alleen nog maar”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×