Leiden gaat alcoholgebruik 18-minners niet gedogen

Jongeren die nu 16 of 17 zijn en al gewend zijn om tijdens het uitgaan een biertje te drinken, kunnen vanaf 1 januari alleen nog maar in Katwijk terecht. De Katwijkse burgemeester Wienen heeft namelijk besloten dat er een overgangsperiode komt voor 16 en 17-jarigen. Horecaman Wouter Vermeulen van de Hut van Ome Henne, Rockcaf√© Lazarus en de Oude Harmonie schreef deze week een brief aan de Leidse gemeenteraad. Daarin vraagt hij of Leiden ook zo’n gedoogbeleid wil gaan voeren.

Audiofragment: Wouter Vermeulen en burgemeester Lenferink over het verbod op alcoholconsumptie voor 16- en 17-jarigen.

Gisteren reageerde burgemeester Lenferink afwijzend op het verzoek. “De wetgever heeft er bewust voor gekozen om geen overgangsperiode in te stellen. Ik heb daardoor geen enkele ruimte om er van af te wijken”. Wel gaf Lenferink ook aan dat Leiden ook nu zelden op leeftijd controleert en dat gaat niet veranderen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×