Het vuurwerk op 3 oktober in het Ankerpark mag ook van de Partij voor de Dieren best blijven. Het gaat de partij alleen om een verbod op het afsteken van particulier vuurwerk in parken.

Geen vuurwerkverbod in Leidse parken

De Partij voor de Dieren wist gisteren geen meerderheid te krijgen voor het voorstel om het afsteken van vuurwerk te verbieden in Leidse parken. Volgens fractievoorzitter Dick de Vos is de overlast enorm: “Mensen kunnen op oudejaarsdag nieteens hun hond uitlaten en vluchten soms zelfs naar de Veluwe”.

Audiofragment: Het vuurwerkverbod komt er niet. Onder meer door de tegenstem van D66. Daar wilde de Partij voor de Dieren nog wel even over doorpraten.

Burgemeester Lenferink hield de raadsleden voor dat een vuurwerkverbod niet veel zin heeft. Er is rond de jaarwisseling geen capaciteit om zo’n verbod te handhaven. Wel reageert de politie op klachten, maar dat is ook nu al zo.

Uiteindelijk stemden alleen de PvdD, GroenLinks, de ChristenUnie en de SP voor het voorstel om het vuurwerk in parken te verbieden. De PvdA twijfelde eerder nog, maar stemde toch tegen. Een verbod dat niet wordt gehandhaafd levert immers alleen schijnveiligheid op voor de dieren in de parken.

Advertentie

Leiden Vuurwerkverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×