Vlinderstruiken voor de Kweektuin van het Singelpark

De Vereniging Leidse Schooltuinen schenkt samen met omwonenden honderd vlinderstruiken aan de Kweektuin van het Singelpark. De vlinderstruiken zijn gekweekt op het schooltuincomplex de Akkerdistel en werden gisteren om 11.00 uur aangeboden.  Het initiatief is ontstaan uit het project ‘Leiden gaat vlinderen’, een project waarbij meer bloemen voor de vlinders in de stad geplant worden. Zoveel mogelijk inwoners helpen mee met de aanleg van de vlindervriendelijke tuintjes en het verspreiden van kennis rondom de beestjes. Alle schooltuinkinderen kregen voor dit project een zakje zaad mee om voor meer bloemen in de stad te zorgen.  Op de Vlindermarkt, 27 aprilop de Burcht, en de Hortusmarkt adopteerden bezoekers een stek van de vlinderstruik. De struiken werden opgehaald op een van de open avonden van de schooltuinen, begin juli. Iedere koper kreeg een vlinderstruik voor de eigen tuin maar schenkt tegelijk ook een struik voor het Singelpark in aanleg.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×