Met pontons wordt het water van de Nieuwe Rijn klaargemaakt voor de ijsbaan en de kerstmarkt. (Foto's: Daaf Sloos).

Rechtzaak kerstmarkt van de baan

De opbouw van de ijsbaan op de Nieuwe Rijn is vanmorgen in alle vroegte begonnen. Aanstaande vrijdag is de opening voor genodigden, vanaf zaterdag 7 december kan iedereen er elke dag terecht tot en met 5 januari 2014. De ijsbaan ligt tussen de Visbrug en de Koornbeursbrug.

Vanaf 14 december ligt aan de andere kant van de Koornbeursbrug ook een drijvende kerstmarkt. Vandaag zou er nog een kort geding dienen waarin Rederij Rembrandt de kerstmarkt wilde laten verbieden, maar dat is ingetrokken toen de rechter eind vorige week besloot dat de ijsbaan er gewoon mag komen. Een rechtzaak tegen de kerstmarkt had daardoor geen zin meer, omdat het water hoe dan ook zou worden afgesloten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×