De winnende totempaal van Volkenkunde

Volkenkunde wint international designprijs met 'Verhaal van de totempaal'

Het Rijksmuseum van Volkenkunde in Leiden heeft met de tentoonstelling ‘Verhaal van de totempaal’ de prestigieuze internationale designprijs gewonnen van de Society of British and International Design (Vereniging voor Brits en internationaal ontwerp). De tentoonsteling, gerealiseerd door Bureau Kossmann.dejong, was als enige Nederlandse inzending genomineerd voor de prijs. Binnenkort zal een publicatie verschijnen met de ontwerpen van de winnaars en finalisten.

In de tentoonstelling ‘Het verhaal van de totempaal’ stonden de oorspronkelijke bewoners van de Noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada centraal. Speciaal voor de tentoonstelling is een acht meter lange totempaal vervaardigd door een groep Indiaanse kunstenaars. Naast deze bijzondere totempaal waren kunstwerken uit internationale collecties en bijzondere stukken uit de collectie van het museum te zien. Door middel van theatrale installaties, verhalen, interviews en reportages kreeg de bezoeker een indrukwekkend beeld van de rijke culturen van de Noordwestkust Indianen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×