Het voormalige LDM-pand is verkocht en wordt door de HPG getransformeerd tot woonruimte. (Foto: Chris de Waard).

Woningen in voormalig LDM pand

Het voormalige gebouw van de Leidse Duinwater Maatschappij (LDM) op de hoek van de Ir. Driessenstraat en de Hooigracht is verkocht. In het complex komen woningen. Koper is de Holland Property Group die eerder ook het voormalige politiebureau in de Zonneveldstraat en het rijtje vervallen panden aan het Vrouwenkerkhof kocht. Het LDM-pand, een gemeentelijk monument, wordt de komende tijd eerst gerenoveerd.

De gemeente is blij met de ontwikkeling van het complex tot woonruimte. Het sluit goed aan bij het naastgelegen project ‘Woonfabriek Tieleman en Dros’. Ook die oude conservenfabriek wordt via collectief particulier opdrachtgeverschap getransformeerd tot woonruimte.

De gemeente kocht de panden in 2004 van energiebedrijf NUON. Het was destijds de bedoeling om ze, in ieder geval voor eeen deel, te slopen. Later werd besloten dat het hier gaan om een belangrijk bouwwerk uit de wederopbouwperiode. Sinds juli van dit jaar is het een gemeentelijk monument.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×