Twee Spieghels trekt organisatie Jazzweek naar zich toe

Eigenaar Colin van Gestel van Jazzcafé de Twee Spieghels is eind volgende maand verantwoordelijk voor een groot deel van de programmering van de 35e Leidse Jazzweek. De organiserende stichting Jazzstad Leiden is op sterven na dood, De Waag is niet beschikbaar als centraal podium en ook het LVC moet noodgedwongen verstek laten gaan. Jazzliefhebbers zullen er niet al te veel van merken, denkt Van Gestel: “In plaats van De Waag fungeert nu de Hooglandse Kerk als hoofdpodium. Daar programmeer ik vier dagen lang jazzconcerten. Ook de kroegentocht gaat gewoon door. Die organiseerde ik de afgelopen jaren ook al zelf en er zijn nu al 30 inschrijvingen.”

Audiofragment: Colin van Gestel over de organisatie van de Leidse Jazzweek 2014.

Naast de optredens in de Hooglandse Kerk zijn er meer plekken waar eind januari jazz wordt geprogrammeerd. Zo slaan Summerjazz en het LVC de handen ineen met Stadspodia, waardoor ook de foyer van de Stadsgehoorzaal in een jazzpodium verandert.

Advertentie

Leiden jazzstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×