Vuurwerkcontroles in volle gang

De Omgevingsdienst West-Holland is begonnen met het controleren van de opslag en verkooppunten van vuurwerk door bedrijven. In samenwerking met de brandweer kijken de toezichthouders of onder meer de sprinklers, brandmeldinstallaties en bewaarplaatsen aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen. Er worden veertig verkooppunten in de regio gecontroleerd, waarvan acht in Leiden. 

Leidenaren die knallend het nieuwe jaar in willen gaan kunnen op de laatste drie dagen van het jaar hun vuurwerk kopen bij De Vliegershop (Turfmarkt), Kadoshop Sandy (Levendaal), Blaxx vuurwerk (Oude Herengracht en Kenauweg), Drogisterij J. Maasdam (Papiermolen), Vuurwerk 4all (Haarlemmerstraat), Fris Fleur (Wassenaarseweg) en boxspringstudio.nl (Brandts Buyskade). 

Het is het tweede jaar dat de Omgevingsdienst West-Holland de controle op de veiligheid van vuurwerk voor haar rekening neemt. Voorheen werd dit door de provincie gedaan. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×