In 2006 besloot de programmaraad nog dat Sleutelstad niet in het basispakket hoefde worden doorgegeven. Een jaar later kwam Sleutelstad alsnog op de kabel toen RTL FM de vergunning verloor en er een plekje vrij kwam. Sindsdien is Sleutelstad ook via 102.4 kabel te beluisteren.

Regionale programmaraad opgeheven

De ProgrammaRaad Rijnland Bollenstreek wordt per 1 januari aanstaande opgeheven. De nieuwe Mediawet voorziet niet meer in het adviesorgaan dat de afgelopen 18 jaar (deels) bindende adviezen gaf aan de kabelmaatschappijen over de samenstelling van het analoge radio- en televisiepakket. In de nieuwe Mediawet is geregeld dat pakketaanbieders tenminste 30 digitale tv-zenders moeten aanbieden. Extra zenders mogen tegen bijbetaling worden aangeboden in pluspakketten.

Voor Nederlandse en Vlaamse publieke zenders en voor de publieke regionale en lokale zenders blijft een doorgifteplicht gelden voor zowel radio als televisie. Voor de radio geldt verder geen minimumaantal zenders dat moet worden doorgegeven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×